S Dakota Cowboy Menang Powerball Jackpot

S Dakota Cowboy Menang Powerball Jackpot

Penternakan di South Dakota boleh menjadi kewujudan yang agak sukar. Keadaan cuaca yang teruk, hujan yang tidak menentu, perubahan suhu yang drastik boleh menyebabkan penternakan tidak menentu. Dakota Selatan kekal sebagai salah satu negeri termiskin di Amerika. Dalam satu peristiwa yang mengejutkan, seorang penternak yang terlalu miskin untuk membeli telefon baru sahaja memenangi jackpot Powerball bernilai $232 juta pragmatic demo indonesia.

Neal Wanless seorang penternak berusia 23 tahun menyertai barisan beberapa pemenang loteri terbesar dalam sejarah. En. Wanless ialah seorang lelaki muda yang bekerja keras yang telah berjuang untuk membantu keluarganya memenuhi keperluan hidup. Wanless, yang bujang, tinggal bersama ibu bapanya di sebuah ladang lembu seluas 230 ekar berhampiran Mission, South Dakota. Wanless akan membawa pulang $88 juta selepas cukai dan merancang untuk meneruskan penternakan. Keluarga Wanless telah jatuh pada masa yang sukar; tahun lepas sebuah rumah mudah alih telah ditarik balik dan rekod menunjukkan keluarga itu ketinggalan $3,552 dalam cukai harta mereka.

Wanless mengambil peluang dan membeli tiket loteri bernilai $15 di sebuah kedai di Winner S.D. semasa dalam perjalanan ke bandar untuk membeli makanan ternakan.

Jiran Dave Assman (nama sebenarnya) berkata, “Mereka telah lama kekurangan kewangan. Mereka adalah dari cara yang tidak seberapa, saya rasa anda akan berkata.” Cathy Vrbka, penilai daerah, menyatakan hasrat baiknya untuk keluarga itu dan berkata, “Saya harap mereka menikmati wang mereka. Mereka bekerja keras, mematahkan kerja keras.”

Wanless menyatakan penghargaannya kepada komunitinya dan merancang untuk menggunakan sebahagian daripada kemenangannya untuk memberi manfaat kepada komunitinya. “Keluarga saya telah dibantu oleh masyarakat, dan saya berhasrat untuk membalas bantuan itu berkali-kali ganda,” kata Wanless yang bersyukur. Perlu diingatkan bahawa orang-orang di luar bandar barat mempunyai semangat kemasyarakatan yang sangat kuat dan yang mendoakan adalah ramai. Semua orang dalam komuniti kelihatan gembira untuk keluarga Wanless tetapi kini Wanless adalah jutawan berbilang jutawan berapa lama dia akan kekal bujang adalah tekaan sesiapa sahaja. Sungguh menggembirakan apabila membaca keluarga yang layak akhirnya mendapat rehat.

Bagi negeri luar bandar seperti S Dakota, penjualan tiket loteri dalam talian boleh menjadi rahmat kepada pemain loteri. Di negeri seperti pemain loteri S. Dakota mungkin perlu memandu jauh ke peruncit loteri terdekat. Kebanyakan negeri yang membenarkan pemain membeli tiket lotto dalam talian melaporkan peningkatan dalam jualan. Pemain di negeri luar bandar boleh log masuk ke tapak loteri negeri mereka dan membuat pembelian loteri dalam talian tanpa meninggalkan keselesaan rumah. Tiket loteri dalam talian jelas merupakan gelombang masa depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *